~ C A L M I N G ~


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com

Saturday, May 12, 2012

Siapa kat sini dalam kategori GYM IDIOT ??

1. Jika rutin mingguan anda tidak ada latihan kaki 2. Jika teknik anda sangat teruk dan merbahaya 3. Jika anda tidak meletakkan kembali beban yang digunakan ke tempat asal 4. Jika anda fikir anda boleh mendapatkan 6 ketul di perut dengan hanya buat sit-up 5. Jika anda jalan mengepak dengan kepak yang tidak dapat dilihat 6. Jika anda fikir whey dan creatine itu steroid 7. Jika anda tiada perubahan selepas berbulan atau bertahun berlatih 8. Jika anda bercakap lebih daripada berlatih 9. Jika anda lebihkan masa cuci mata melihat wanita di bilik senamrobik berbanding berlatih 10. Jika anda melantunkan barbell di atas dada ketika melakukan bench press 11. Jika anda berdiri di depan seseorang ketika dia sedang melakukan latihan dan menutup cermin daripada pandangan 12. Jika anda melihat cermin setiap kali selepas habis set 13. Jika anda berlatih tetapi tidak jaga makan 14. Jika anda menyanyi dan membuat bising mendengar lagu di dalam gim 15. Jika anda squat 200kg dan hanya turun 5 inci 16. Jika anda pakai baju T dan seluar jean ketika bersenam 17. Jika anda tidak tahu mengelap peluh anda yang tertinggal di peralatan 18. Jika anda memakai tali pinggang gym ketika mengayuh basikal 19. Jika anda menjerit mengangkat bebanan 5kg 20. Jika anda tiba-tiba menjadi personal trainer tak bertauliah tanpa dipinta, dan mengganggu mereka yang sedang berlatih dengan memberi nasihat yang tidak perlu

Monday, February 27, 2012

isi hatiku~

lately aku mmg selalu teringat pasal ko..aku tatau nape..memang aku cube xnak tegur ko supaya aku xmenaruh harapan yg tggi lg..tp harapan tu masih ade cume x 100%..

ape harapan yg aku maksudkan?

ape yg aku sedar..selama ni mmg byk aku yg tegur ko dulu..bertanye khabar..tny ade masalah ke x..aku try nak solve masalah yg ko hadapi same2 ngn ko..seriously aku sanggup tolong...tp yg aku sedar..ko kalo nak tegur aku bile nak tny soalan yg ade kaitan ngn masalah ko je..then aku tolong selesaikan..kdg2 bile aku tny solution utk masalah aku pon ko jwb 'ntah','tatau' plg byk 'xsure'...aku mengharapkan ko dpt tolong aku gak..aku xpernah mengeluh every time aku tolong ko..ko penah tny en nape aku nak rapat ngn ko? then aku rase xperlu aku bgtau lg skali sbb aku tau kau igt kenape..

aku ngaku, dulu mase aku rapat ngn ko, aku memang melebih2..terasa cam kite memang rapat giler babi..tp yg aku tau dulu mmg aku bersemangat tiap2 ari nak wat sume mende..msg2 bkn maen..tp bile jumpe dpn2 aku tatau nape even pandang pon xnak..xphm la!!! pastu bile nak exam ke raye ke ape masing2 msg ckp mintak maap atas salah silap (even aku yg start dulu)..seriously aku rase xcukop dgn mintak maap dlm msg saje..dats y aku kalo bole spjg mase nak mintak maap ngn ko..sbb aku xpernah rase yg aku menagih maaf dr ko n maaf yg ko bg kat aku xpernah cukop..

aish..tatau la..ni aku wat status 'die tegur org time ade prob je..gitu le die..aish~', itu pon da kate xnak mintak tolong pape dr aku da..ye aku tau aku punye silap jugak wat status cmtu wat ko terguris hati..tp ko xphm maksud aku sebalik status tu! aku nak ko tegur aku bkn stakat nak tolong ape2 je, even tegur utk bertny khabar pon xpe la..aku tau aku hodoh gemok bodoh...xlyk kwn ngn ko..ko good looking..perfect..n all..aku XLAYAK WEYY!! AKU X LAYAK NAK RAPAT NGN KO!!

aku gembira utk kau sbb result sem lepas ko meningkat en..aku tau lepas dr 3 pointer..aku pon terkejut ngn result ko..sgt bagus! dan aku ade terpikir yg ko boleh wat gitu mungkin sbb aku xkaco da kot sem lepas..mesti ko rase lega en sbb xde org nak kaco ko da msg2 smpi ko xde mase nak study..huhu..yg penting pointer ko da naek en..huhu..but then aku plak yg terkandas..huhu..

2 sem lepas kite same kelas..sume subjek kite same kelas...aku sgt ilang fokus sepanjang sem tu..aku tau ko nampak aku ilang fokus but then ko wat tatau je..dan ko langsung xtny aku okay ke x en..utk subjek measurement,aku rase mmg ko tatau ape yg berlaku en..yg ko tau ko rapat ngn dak2 group kite je sbb diorg byk puji ko n sanjung2 ko..tulisan cantek la..smpikan ade sekali tu xde org laen yg amek result slaen aku..then ko salin result dr aku tp dak2 laen xsalin..diorg sanggup tggu ko salin pastu nak fotostat ko punye result..alasannye sbb tulisan ko cantek! huhu..tu satu da wat aku rase aku cam org bodo! then ko suke diorg wat cmtu..huhu..bagus la ade org suke n puji..mmg buatkan ko terus bersemangat nak terus maju..ye dak? untunglaa..then aku ade perasan, each time group kite wat meeting, okay la korg gelak2 share idea..tp bile aku nak share idea aku, aku perasan korg sume terdiam n wat muke..asal ek? tau x bg aku situasi cmtu sgt xmenyenangkan! dan again aku rase bodoh! haish..lagi satu..yg pasal report projke measurement dulu tu..ko yg wat sume en..seriously aku salute kerja ko! siap berdiagram, graph sume lg..then one day b4 submit ko anta kat aku suruh aku edit en..pastu ko ckp bg dak2 laen yg present sbb ko n aku da wat keje awal..so,xpela aku usha blk dan aku edit..esoknye, b4 aku g print report..sorg drpd dak group kite call aku..die kate die da print report ko tu! but then? what's da point aku da edit report ko tapi die da print dulu..n time die call aku tu die da ade kt dpn bilik lecturer utk present projek tu...n die suruh aku dtg present skali..so aku pikir, kalo aku xpergi aku xde markah individu..sbb mmg aku rase aku xbyk wat keje dlm group kite..so aku pergi je la present..sesampai je aku kt dpn bilik lecturer tu nmpk la diorg ngah tggu aku kt situ..then aku tegur diorg mintak maap sbb lmbt ape sume..ko tau ape diorg ckp kat aku?

'KO XTOLONG GROUP LEADER WAT REPORT EN!! PENAT WEY DIE BUAT SORG2!!'

hhuhu..setepek kene kat muka n berpanah2 kene kat hati..tp aku tundukkan muka je..aku xsalahkan ko wat sendiri n xbgtau aku yg ko wat sendiri..tp if ko bgtau yg ko nak buat report okay la aku bole tlg..tp okay la jugak sbb pas ko buat report tu ko suruh aku edit..but still kerja aku xberbaloi tau x bile dapat tau diorg da print report tu!! seriously time tu aku rase nak pitam weyh..tp aku tahan masuk gak bilik lecturer nak present..dak2 ni ckp kat aku..

'KO YG KENE BERCAKAP TIME PRESENT NNT..KITORG DA PRINT REPORT DA'

haha..bagus idea diorg en..tp xpe la..aku masuk dgn diorg skali then aku mulekan..intro aku ckp n smpi part nak terangkan sistem projek tu tetibe diorg menyampuk...bkn sikit tp smpi abes presentation..aku xnak melawan sbb aku tau diorg lebih phm cmne mnde tu berfungsi..ye dak?
so lanjutlaa smpi abes presentation n smpi mase lecturer bg markah individu..diorg pon dgn muke bangge bgtau la ape yg diorg da wat utk hasilkan projek tu..da print report la,bg idea time meeting group la n mcm2 la diorg ckp pasal sumbangan diorg..even diorg sebut name ko yg ko la plg byk sumbangan dlm group kite tu..PLUS aku pon sokong diorg yg ko byk sumbangan..mende btol en mane plak xsokong..tp smpi giliran aku,aku ckp aku xwat ape2 pon utk group kite..sekadar join group utk letak name je..btol la en..bile aku bg idea wat tatau..so xde sumbangan drpd aku la tu..bile aku nk print, org laen da print dulu..again xde sumbangan..so lecturer pon bg la kosong~ =D

n efek drpd peristiwa tu,subjek2 laen pon kene tempias jugak..MD ngn thermo 2..malas nk cite satu2..aku cite yg plg besar je la..huhu..dipendekkan cerita aku FAIL 3 subjek tu!! MEASUREMENT, MD N THERMO 2!! smpi la skang ni MD ngn THERMO 2 xlepas2..3sem da wey aku blaja MD ngn THERMO 2..huhu..nmpk x betape besar efek die...xpela..aku xnk salahkan sape2..just sume ni salah diri sendiri sbb jd BODOH!! seb bek la nmpk mude..xnmpk sgt yg aku ni cam student lame..hahaha =D

byk lg sebnanye nak gtau..tp xyah la..penat menaip da pon..ape yg aku harap kite still masih boleh rapat sprt mane yg aku harapkan (mcm yg aku gtau ko dulu)..tp tetap bkn harapan yg 100%..sbb aku tau ramai yg sukekan ko..n ko berhak memilih..huhu..semoga ko terus maju n maju n maju tanpa gangguan dr aku..maaf kalo status aku sependek2 alam tu mengguris hati ko n lebih terpanah2 drpd apa yg penah aku rase..huhu..aku mohon maaf dr ko sgt2..seriously kalo bole melutut dpn ko nak mintak maap..huhu.. =]

Wednesday, February 22, 2012

haih~

Aku mmg da lame rase aku ni mcm kuli je..tp kali ni ko punye arahan lebih membuatkan aku betol2 mcm kuli..aku tau ko byk scandal..aku tau ko diminati ramai..aku tau ko bahagia ngn scandal2 kau tu..tp makin lame ko makin menjadi en..pergunakan aku utk kebahagiaan kau (even ko oernah rampas pe yg aku dah ikhtiar sndr)..tp aku xmampu cam ko..aku hodoh n bodoh...aku bangang n bawak sial..even walopon aku byk member tp lame2 diorg lari dr aku weyh sbbkan aku punye kekurangan sgt menyerlah..xpela weyh..aku balik kat prinsip aku sndr..tolong member pon da bole wat aku bahagia..


*kalo korg jd aku,susah weyh nak bahagia sndr..bile da dpt tu org laen plak rampas..aish~

Saturday, August 13, 2011

More Than Words sang by ME! =P



Saying I love you,
Is not the words,
I want to hear from you,
It's not that I want you,
Not to say but if you only knew,
How easy,
it would be to show me how you feel,

More than words,
is all you have to do,
to make it real,
Then you wouldn't have to say,
that you love me,
Cause I'd already know,

What would you do,
if my heart was torn in two,

More than words to show you feel,
That your love for me is real,

What would you say,
if I took those words away,

Then you couldn't make things new,
Just by saying I love you,

It's more than words,
It's more than what you say,
It's the things you do,
oh yeah,
It's more than words,
It's more than what you say,
It's the things you do,
oh yeah,

Now that I've tried to,
talk to you and make you understand,
All you have to do,
is close your eyes,
And just reach out your hands,
and touch me,
Hold me close don't ever let me go,

More than words,
is all I ever needed you to show,
Then you wouldn't have to say,
that you love me,
Cause I'd already know,

What would you do,
if my heart was torn in two,

More than words to show you feel,
That your love for me is real,
What would you say,
if I took those words away,
Then you couldn't make things new,(no no)
Just by saying I love you.....

p/s: some lyrics were sang wrongly..hee..forgive me yeah!! =]

Wednesday, June 22, 2011

Alyah - Kisah Hati

haa..korg dgrkan lagu yg terbaru diupdate kat playlist atas tu en? huhu..lagu ape? kisah hati... lagu sape? alyah...hahaha...so jom le kite layan lagu ni...lagu yg den provide kat korg yg dlm playlist kt atas tu just acoustics guitar je..no vocals..so kalo nak ade vocalnye, korg nyanyi le sendiri..hahaaha =D


Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Menyempurnakan aku

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku

Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini… di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Sunday, June 12, 2011

FEEDJIT Live Traffic Feed